Háztartás melléklet a Vasárnap legújabb számában

* 170 évvel az 1848–49-es forradalom és szabadságharc után Követeljük a sajtó szabadságát! * Ami foglalkoztat: Újságírók veszélyben. * Falukép: Abara * Sztárunk Lambert Wilson ikonikus alakja a francia filmnek és a sanzonnak. * Napló – Szászi Zoltán: Március, lobogó március! * História: Egy erkély vándorútja. * Maffiáról és politikáról.

TOVÁBBRA IS változatos témák:

A tartalma minden szlovákiai magyar családot érint, kiszolgál

 

* 170 évvel az 1848–49-es forradalom és szabadságharc után Követeljük a sajtó szabadságát!

* Szotyolázó: 5 március 15-i esemény

* Ami foglalkoztat: Újságírók veszélyben. Azért, hogy bárki támadhatja, és senki sem védi meg őket, a politikai kultúra s a társadalmi hangulat is felelős. Ki számít újságírónak? Honnan kapnak fenyegetéseket? Mi a helyzet a magyar térfélen? Mi történik, ha egy újságíró feljelentést tesz? Kiket értek az elmúlt 27 évben támadások nálunk?

* Falukép: Abara

* Sztárunk Lambert Wilson ikonikus alakja a francia filmnek és a sanzonnak. Rokonszenves csirkefogók és mindenre elszánt szívtiprók helyett legtöbbször entellektüeleket játszik, hitükben és gondolkodásukban megingathatatlan hősöket

* Napló – Szászi Zoltán: Március, lobogó március!

* História: Egy erkély vándorútja. Pozsony talán leghíresebb erkélyéről 1848 márciusában Kossuth mondott beszédet többször is a lelkes tömegnek. Az erkély később túlélte a házat, melyhez tartozott, átcsempészték a határon, néhány éve pedig szintén vita tárgya lett. Hol van most?

* Maffiáról és politikáról. Nem sokkal a Kuciak-gyilkosság előtt készült beszélgetés Szomolai Tiborral új könyve, A klán kapcsán saját érintettségéről is

* Mamaklub: Gyerekcipő-egyszeregy

* Vasárnapi asztalon laktató bableves, paradicsomos csicseriborsó-golyók, családi gombapörkölt, káposztás makréla, tejfölös-citromos süti

* Világ: Mianmarban, sztúpák között

* Olvasni jó! A legyőzhetetlen

* Tini: Álmodtam egy világot magamnak

* Huncutka az 1848-as szabadságharc évfordulójára készül. Közli a szokásos rejtvényt, A hét rajzát, s persze elárulja azt is, Ki a nyerő!

* Kopertában: Március 15-e kapcsán; Egy elfelejtett zselízi jótevő; Emlékezés a kultúra napján; A bölcsőtől a koporsóig; Megint és megint emelni; Kedves Vasárnap!

* Lelki fröccs: A vélemény és a sértődés

* Keresztrejtvény, Olvasóink SMS- és apróhirdetései, tv-műsor március 23-ig

* Félpercesek. Humoros rovat a Vasárnapban

* Mit jósolnak a csillagok március 23-ig?

 

+

VasárnapHáztartás – a Mindent Tudó + 16 oldalon!

Már a húsvétra készít fel

A tartalmából:

* Készítsünk tervet! + bevásárlólista

* Milyen a jó húsvéti nagytakarítás?

* Villámgyors tisztaság

* Tennivalók a konyha körül

* Húsvéti aprólék

* Műhely: Mire jó egy faháncslap? Túl nagy falfalatból fafalat!

* Újra hasznos: Csináltassunk keréklámpát!

* Házimunkák a hold szerint április 13-ig

JÓ LAPOT KÍNÁLUNK!

Ajánló