Nyilatkozat a tulajdonosváltásról

Az Új Szó és a Vasárnap szerkesztőségét váratlanul érte a tulajdonosváltás híre. Augusztus 21-én délelőtt a Petit Press kiadó vezérigazgatója, Alexej Fulmek, az Új Szó és a Vasárnap lapigazgatója, Slezákné Kovács Edit és a Penta befektetési csoport részét képező News and Media Holding kiadóvállalat vezetője,...

Az Új Szó és a Vasárnap szerkesztőségét váratlanul érte a tulajdonosváltás híre. Augusztus 21-én délelőtt a Petit Press kiadó vezérigazgatója, Alexej Fulmek, az Új Szó és a Vasárnap lapigazgatója, Slezákné Kovács Edit és a Penta befektetési csoport részét képező News and Media Holding kiadóvállalat vezetője, Peter Mertus rendkívüli szerkesztőségi értekezleten értesítette a két lap szerkesztőségét a részvényesi tranzakcióról. A két szerkesztőség részéről ezen az értekezleten elhangzott, hogy alapvető fontosságúnak tartjuk az Új Szó és a Vasárnap függetlenségének megőrzését, hiszen ez a két lap az utolsó megmaradt összmagyar véleményformáló nyomtatott sajtóorgánumok közé tartozik. Szerkesztőségeink legfőbb elvárása, hogy továbbra is szabadon írhassunk, és a lapok eddigi pozíciója ne kerüljön veszélybe. Peter Mertus közölte a szerkesztőségekkel, hogy a News and Media Holding célja a két lap pozíciójának megtartása, és a kiadóvállalat nem fog tartalmi követelésekkel élni a szerkesztőségek felé. Mertus hozzátette, a Penta célja a lapok megvásárlásával, hogy az NMH-t ezen az úton is megerősítse.

Az Új Szó és a Vasárnap szerkesztősége a tulajdonosváltástól függetlenül végzi tovább a munkáját, ami alapvetően a szlovákiai magyar olvasóknak a lehető legteljesebb körű tájékoztatása minden témáról, amely a számukra fontos lehet. Azt szeretnénk, ha az olvasók észre sem vennék, hogy változás történt. Tájékoztatni fogunk az Új Szó és a Vasárnap helyzetéről a lapok hasábjain és személyes találkozásainkon. Az ősz folyamán folytatjuk a két lap idén év elején elkezdett országjárását. Továbbra is szívesen várjuk olvasóink észrevételeit, panaszait, óhajait, kétségeit, kérdéseit, igyekszünk mindenre a tőlünk telhető legpontosabb és legkimerítőbb válasszal szolgálni.

A szerkesztőségek viszonylag hosszú idő, tizenhét év után távoznak kiadójuktól. Nem ez az Új Szó és a Vasárnap első tulajdonosváltása, az eddigi váltásokat is sikerült átvészelni. A két lap fő erejét továbbra annak kell adnia, hogy a szlovákiai magyaroknak szükségük van komoly véleményformáló újságokra, amelyek az olvasóik érdekeit képviselik.

Az Új Szó és a Vasárnap szerkesztősége

 

--------------

 

És a sors többi csapásának betetőzéséül úgy kellett történnie, hogy éppen ezen a szombatról VASÁRNAPra virradó éjszakán Katyerina, a doktorné egyetlen szolgálója úrnőjének nagy meglepetésére hirtelen kijelentette, hogy ő reggelre gyermeket fog szülni.

Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek

 

 

 

Nyilatkozat a tulajdonosváltásrólÚj SzóVasárnap

Ajánló