Mikor moss hajat?

Az alábbi gondolatok nem szépségápolási tanácsok, ám segítségükkel könnyebb lesz eldönteni a legegyszerűbb kérdéseket is. Gondolkodásunk két beidegződése befolyásolja azt, hogyan keressük a válaszokat. Az első bárki számára ismerős lehet.

Valószínűleg veled is előfordult már, hogy egy probléma felbukkanása esetén úgy reagáltál rá, ahogy régebben tetted. A szokott gondokra szokott megoldásaink vannak, mégis időről időre előfordul, hogy ismeretlen kihívással találjuk szemben magunkat. Ha felmerül egy nehéznek tűnő kérdés, szeretünk másra támaszkodni. Kérdezősködünk, mit kellene tennünk. Az ilyen ember leginkább félelmében vagy kényelemből menekül másnak a szárnyai alá. Így sokkal egyszerűbbnek tűnnek a dolgok. Az első, ösztönös reakciónk az, hogy kész megoldást szeretnénk kapni, nehogy felelősséget kelljen vállalnunk döntésünkért. Mások tanácsára választunk cipőt, hajszínt, iskolát és karriert. Pedig a válaszokat az összetett kérdésekre is könnyebben megtalálhatjuk, mint gondolnánk. Elég ismerni gondolkodásunk második ismérvét.

A legtöbb válasz ugyanis már akkor megszületik bennünk, amikor a kérdés is megfogalmazódik. Ha egy meghatározó lépés előtt megtorpansz, a válasz is ott lesz benned. Ha egy dologgal kapcsolatban elbizonytalanodsz, tudhatod, hogy az nem a te utad. Ha megszületik benned egy sugallat, miért beszélnéd le magad róla? Olyan ez, mint a hajmosás. Ha már felmerül benned a gondolata, ne hessegesd el, hanem mosd meg a hajadat.

 

 

 

 

Lelki fröccsKoller PéterMikor moss hajat?

Ajánló