Hol szökik az energia?

Előfordult már veled, hogy tervezgetsz dolgokat, mégsem valósítod meg őket? Olyan is, hogy majdnem a tettek mezejére léptél, de valamilyen rejtélyes erő visszahúzott? Ha esetenként nehezen jutsz előbbre az életben, érdemes megnézned, hol szökik el a teremtő energia.

Nem kell hozzá messzire menned, a rendbetételén pedig pillanatok alatt túl tudsz lenni. Adunk hozzá egy gyors módszert.

Munka után édes a pihenés – tartja a mondás, de mintha az „otthon melege” már nem az volna, mint régen. Az ember csak akkor képes alkotni, új dolgokat létrehozni, ha a munkába fektetett energiáját újra tudja termelni. Eredetileg az otthon volna az a hely, ahol ezt megteszi. A legtöbb mai otthon azonban nem feltölt, hanem lemerít.

Ahol a rend, ott a felfrissülés. A bökkenő mindössze a hanyagságunk: nem tiszteljük meg magunkat annyira, hogy rendet tartsunk legféltettebb várunkban, az otthonunkban. A rendetlenség feszültséget okoz, amely a feltöltődés legnagyobb akadálya. Így nem meglepő, hogy amikor cselekedni szeretnénk, a rendetlenség utunkat állja. Hogy gyorsan kiderítsd, otthonod melyik szeglete szorul rendrakásra, csak le kell fényképezned. Ha a képet bátran megmutatnád barátnak, szomszédnak, idegennek, nincs dolgod. Ha inkább megtartanád magadnak, kezdheted is a rendrakást.

Miután végzel, meglátod, mennyivel frissebb leszel. Így életed mélyebb átalakításának is hozzáláthatsz.

 

 

 

Lelki fröccsKoller PéterHol szökik az energia?

Ajánló