Ha dühöngsz, akkor jól vagy

Az ember nehezen veszi észre magán, hogy mikor van igazán bajban, és mikor csinál bolhából elefántot. Néha nehezebb kiismerni magunkat, mint másokat. Mégis bárki képes lehet gyorsan eldönteni, hogy valóban bajban van-e, vagy csak képzeli.

 

A legtöbben egészségi vagy anyagi jellegű gondok miatt keserednek el. Amikor szorul a hurok, megszólal a vészcsengő, és ki-ki a saját módján próbálja orvosolni a helyzetet. Az egészségi problémák legtöbbünknek nagyobb kihívást jelentenek. Ijesztő érzés, amikor valaki a saját testébe zárva várja a bizonytalannak tűnő holnapot, miközben nemcsak a külvilág felett kezdi elveszíteni az irányítást, hanem saját teste felett is.

Idővel aztán bárki képes lehet felismerni, hogy valóban kell-e izgulni, vagy csak vaklárma az egész. Az új élethelyzet leggyakoribb velejárója a dühöngés, harag, hibáztatás. Biztosan láttál már beteg embert, aki kiabál a családjával és gyógyítóival, követelőzik a megoldásért. Olyat is biztosan ismersz, aki pénzügyi bajai miatt hibáztat szomszédot, munkahelyet, politikust. Ők azok, akik igazából (még) jól vannak. Hatalmas energiákat mozgatnak meg dühük kiélésére, a hibáztatásra és mások pusztítására. Ezt az erőt önmaguk megsegítésére használhatnák.

Aki valóban rosszul van, nem dühöng. Átenged magán mindent és mindenkit. Nem pocsékolja az erejét, hanem csöndben elfogadja, ha segítenek neki.

 

 

 

 

Lelki fröccsKoller Péterdühöngsz

Ajánló