Az értelmetlen dolgok

Mindenkit igyekeznek megtanítani arra, mi a fontos, és mi nem. Az iskolában az a lényeg, hogy minden tantárgyból okos legyél. Később a tájékozottság is, majd hogy szolgáld a társadalmat. Ezzel szemben neked időről időre más lesz fontos. Egyszer a közösség, máskor a játék, aztán a karrier vagy a család.

Ahogyan másokat figyelsz, látod: nekik is mindig más a fontos. Ekkor veheted észre, hogy az élet arra is jó, hogy rájöjj a pillanatnyilag fontosnak látszó dolgok értelmetlenségére.

Ha távolról látsz másokat vitázni, úrrá lehet rajtad az értetlenség, miért is esnek egymásnak emberek jelentéktelen dolgok miatt. Pedig időről időre te is vitákba bonyolódsz, mert azt gondolod, hogy amiért teszed, lényeges.

Hasonlóan vagy a kedvteléseiddel és szabadidőd eltöltésével is. A rövid ideig jelentősnek tartott kedvteléseket mániának, a hosszan tartókat hobbinak szokták nevezni. Ebben a pillanatban neked is van legalább egy mindkét fajtából. Ahányan vagyunk, annyi hobbinak és mániának szenteljük életünket, hogy aztán eljöjjön a pillanat, amikor mindezeknek már nem lesz jelentőségük. Ami régen fontos volt, már nem az. Ami miatt egykor vitába szálltál másokkal, azért már nem vitatkozol.

Egy ideig az ember tesz valamit, ami leköti, egy nap pedig arra ébred, hogy az illető dolog már nem érdekli. Aztán jön a helyébe más és megint más. Ez a tapasztalás. Így jönnek rá emberek bizonyos dolgok értelmetlenségére.

 

 

 

Lelki fröccsKoller Péterértelmetlen dolgok

Ajánló