Vélemény és háttér

3
Nyilván sokan bólogatnak, ha azt mondom, a mi kis közösségünk néha nagyon élvezi, ha a legkisebb dolgokon is hajba kaphat (lásd turáni átok, ezeréves széthúzás stb). 
Marián Janušek és Igor Štefanov elítélése a hét híre. Még akkor is, ha érezzük: nem a valódi tetteseket csípték nyakon. 
A kormányfő útmutatót adott a smeres képviselőknek a mai rendkívüli parlamenti üléssel kapcsolatban, amelyen a Radomír Bžán ügyvédi irodájának adott rendkívüli sikerdíj lesz a téma. 
Lendületes sárdobálás, a közösségi oldalokon folytatott gyalázkodás, migránsozás és az ebből adódó sorosozás kísérte az osztrák választási kampányt. 
.comMENTPróbatétel
6
A hodosi szoborállítási kísérlet újabb fejleményei azt mutatják, a szlovákiai magyar közösség immunrendszere működőképes. 
A HÉT ESEMÉNYEA remény rabjai
A magyar labdarúgással rendszerszintű problémák vannak: zárt struktúra, amelyben a valóság és a verseny helyett a kényelem, a kontraszelekció dominál. A remény rabjai vagyunk Felcsúttól Kisvárdáig.
Már csak egy gyerekkori pajtás tanúbizonysága hiányzik arról, hogy Kiska lurkó korában bizony rálépett a fűre.
FELJEGYZÉSEK ÚTKÖZBEN Un petit souvenir
Mivel összerakhatók és szétszedhetők, a fatemplomok nemcsak praktikusak, migrációra is képesek. Ez egyáltalán nem szokatlan jelenség.
El tudnak képzelni egy férfimentes könnyű- zenei fesztivált? Első hallásra meglehetősen bizarrnak tűnik, de nem kizárt, hogy Svédországban jövő nyáron lesz egy ilyen.

A nap mondata»

Ružena Szabová,a Specializált Bíróság bírója a faliújságtender-ügyben hozott ítélet indoklásában