Vélemény és háttér

2

Mennyi vad spekuláción vagyunk túl az elmúlt hetekben! Minisztercserék, tisztogatások, megújulások, harakirik.

A HÉT ESEMÉNYEEz nem Kiska hete volt
1
Kiska elnök nem túl sikeres adventi hetet tudhat maga mögött. Először az Alkotmánybíróságtól kapott egy pofont, mert az úgy találta, hogy az államfő megsértette a parlament által megválasztott bírák alkotmányos jogait.
1
A Smer elnöke ezerarcú politikus: az igényekhez igazodik.
A napokban konferenciát szerveznek a budapesti Közép-Európai Egyetemen (CEU) a térségbeli, azon belül is a magyarországi civil világ helyzetéről. 
1
Az MKP elnökét hívták az Aktuality.sk hírportál beszélgetőműsorába, helyette Berényi József érkezett. Michal Kovačič megkérdezte, Menyhárt József vajon miért kerüli a szlovák elektronikus médiumokat. „Talán nem tud jól szlovákul?” – érdeklődött a műsorvezető. 
4
Várjuk, hogy letekintsen ránk a jóisten. Hittel, reménnyel, szeretettel a szívünkben, mert azt mondták, azt ilyenkor úgy kell.
Kínos, provinciális cirkuszi parádénak is nevezhetnénk Marian Kotleba hétfői hattyúdalát a rimaszombati megyeházán, de az epizód ennél sokkal több.
82
Vajon merre tart a szlovákiai magyar politikai érdekképviselet? Kik a magyar pártok szövetségesei, és vannak-e egyáltalán szlovák szövetségeseik? Az MKP és a Híd a létéért fog küzdeni a szlovákiai politikában, vagy döntéshozó szerepért? 
1
Mi az, hogy december elsején mínusz hét fok van? Remélem, valaki szervez egy tüntetést a globális felmelegedés ellen, hogy mondjon le!

A nap mondata»

Robert Fico új politikai programot hirdetett a Smer hétvégi kongresszusán