Prága |

A populista ANO és a hagyományos pártnak tartott ODS után egy punkzenész és egy nacionalista pártja végzett.

Apróhirdetések

Folyamatosan frissülő apróhirdetések. Eladó, kiadó, ingatlan, autó, szolgáltatás, állás és még sok egyéb más! Frissítve 2017.10.11.

Közélet»

Pozsony | Az elemzők szerint a jelöltek és a szavazók sem dőlhetnek hátra.
7
Budapest | A miniszterelnök szerint a "pénzügyi spekuláns birodalom" hozta Európa nyakára az újabb kori népvándorlást, a migránsok millióit. 
Pozsony | November elsejétől nő a Pátria rádió lefedettsége, javul majd a vétel minősége a Csallóközben is. 
Pozsony | Ruskot azzal gyanúsítják, hogy 1997-ben megrendelte társa, Sylvia Volzová meggyilkolását.
Pozsony | Fico kijelentette: úgy tűnik Szlovákia kezd "proeurópai szigetté" válni a közép-európai térségben.
Pozsony | Peter Marček független képviselő az információkhoz való szabad hozzáférésről szóló törvény alapján a találkozó témáira és részleteire vonatkozóan adatigénylést  nyújtott be. 
Pozsony | Még mindig nem világos, mikor veheti kezdetét a közoktatási reform. 

Sport»

Százhatvan éve, 1857. október 24-én alakult meg a világ legelső labdarúgóklubja, a mind a mai napig működő angol Sheffield F.C.
London | Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál válogatott futballistája lett 2017-ben az év játékosa a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA). 
A biztonsági szolgálat erőszakosan lépett fel a vendégdrukkerek ellen a DAC–Trenčín bajnoki futballmérkőzés után.
Úgy tűnik, fokozatosan felépíti csapatát Peter Zelenský, a komáromi KFC II. ligás labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Panoráma»

New York | A New York-i és a Los Angeles-i rendőrség után New York állam főügyésze is vizsgálatot indított hétfőn a Harvey Weinstein filmproducert érintő szexuális zaklatási vádak ügyében. 
London | Gomba fenyegeti a több mint 200 éve ültetett első nagy-britanniai Bramley-almafát, és a nottinghami egyetem kampányt szervezett a brit nemzeti identitás és konyhaművészet jelképének számító almafa megmentésére.

Kvízek»

A latin életbölcsességek olyan értékeket közvetítenek, melyek évszázadok tudásanyagát tömörítik.  Rövidek, tömörek, olykor frappánsak, de legfőképpen találóak. Ismételjen velünk!Repetitio est mater studiorum, avagy ismétlés a tudás anyja. 
A héten jelentik be az idei Nobel-djak nyerteseit. Ennek apropójából összeállítottunk egy kvízt a magyar Nobel-díjasokról. Próbáld ki, mennyit tudsz Szent-Györgyi Albertről, Kertész Imréről és társaikról.   

Régió»

Pozsony | Halálos baleset történt ma reggel Pozsonypüspökin, a Lisekovská úton - tájékoztatott Lucia Mihalíková, a pozsonyi kerületi rendőrség szóvivője.
Kassa | A nyelvhasználat kérdésének szentelte a 2017-es évet a Kassai Magyarok Fóruma. A tavasszal végzett felmérésbe összesen 758 ember kapcsolódott be. 
Pozsony | Elsőfokú riasztást adott ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a kedden várható erős szél miatt.
Vágsellye | A városháza állásfoglalása szerint Kotlebáék félrevezetik a lakosokat, és szándékosan feszültséget keltenek. 

Külföld»

Kijev | Szélsőséges ukrán nacionalisták törtek-zúztak, majd bútorokkal elbarikádozták magukat keddre virradóra Kijev egyik kerületi bíróságának tárgyalótermében.
Peking | Megválasztotta a Kínai Kommunista Párt új központi bizottságát a 90 millió tagot számláló párt kedden záruló 19. kongresszusa.
Washington | Az amerikai kormány büntetőintézkedéseket foganatosít a mianmari vezetés ellen a rohingja kisebbség elleni erőszak miatt. 

Kultúra»

David Lettermant, az amerikai televíziózás legendás alakját ismerték el a humoristáknak járó rangos Mark Twain-díjjal, a kitüntetést vasárnap este adták át Washingtonban a 70 éves showmannek.
Athén | A görögországi Krétán 90 évesen elhunyt Walter Lassally német származású brit-görög operatőr, minden idők egyik legsikeresebb filmje, a Zorba, a görög Oscar-díjas operatőre.
A magyar protestantizmus mindig szabadságharcok és forradalmak árán biztosította a fennmaradását.
Otthonról – Németországból – időben először „haza” – az északi Szepességbe és a keleti Szászországba érkeztek a lutheri eszmék.

Szalon»

A magyar protestantizmus mindig szabadságharcok és forradalmak árán biztosította a fennmaradását.
1
A hét legfontosabb magyarországi ese- ménye azért lehet a futball- kapitány, a német Bernd Storck leváltása, mert Magyarországon a labdarúgás: politika. 
Otthonról – Németországból – időben először „haza” – az északi Szepességbe és a keleti Szászországba érkeztek a lutheri eszmék.

Vélemény

Egyesek nem átallnak olyan aljas hazugságokat terjeszteni, hogy Napóleon elvtárs egy vérengző diktátor volt, az állatok az előző rendszerben még inkább nyomorogtak, az Állatfarm pedig nem kerülhette el a bukását.

Eddig úgy tűnik, az év eseménye, pontosabban jelensége a #MeToo kifejezéssel fémjelzett cselekvési modell.

A film legerősebb üzenete, hogy nem a politikusok a legnagyobb veszély egy demokratikus országra nézve, hanem a szavazók. 

Pártsajtó»

3
Sólymos László környezetvédelmi miniszter nyilatkozott a nemeshodosi Horthy-szobor ügyében.
- Az ÉRTÉKÜNK A VÍZ program megoldást kínál a szárazság és a vízhiány negatív következményeire, konkrét lépéseket tartalmaz a Szlovákiát sújtó aszály leküzdésére  
7
Őszinte érdeklődéssel olvastam Dušan Mikušovič írásátt a Denník N napilapban, amelyben arról ír, vajon Beszterce után Nyitra kerül-e sorra, miért pánikolnak a nácik miatt, és hogy a nyitrai „jobboldaliak“ miért fontolgatják egy régi smeres megválasztását.  

Filmek»

Gondoltad volna, hogy majdnem Dustin Hoffman lett a Szárnyas fejvadász főszereplője? Mi sem értjük, hogyan jöhetett szóba a színész erre a szerepre. Maga Hoffman sem tudott mit kezdeni az ajánlattal, ezért is dobta vissza a szerepet. 
Már az első képkockáktól ott a tekinteted a mozivásznakon? Emlékszel a Kutyaszorítóban, a Hetedik vagy a Cápa főcímére? Próbáld ki a kvízünket és meglátjuk! Katt!
1
A moziban hasít az Az című horror. Ennek alkalmából összeszedtük a kultikus horror filmek főgonoszait. A te dolgod csak annyi, hogy kitaláld melyikük melyik filmben szerepelt. Adunk egy jó tanácsot: ne sötétben töltsd ki ezt a kvízt!   
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja»

Az északi kórházak vezetnek 
 
Eső mosta el az 56-os ünnepségeket 
 
Babiš elkezdheti a kormányalakítást
 
A tojás ára megugrik, a burgonyáé nem
 

Aktuális melléklet

Focitipp
Pep Guardiola vagy a pénz repíti a csúcs felé a Manchester Cityt
 
Nyolcvanéves Tomi Vince, az Új Szó legendás sportújságírója

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata»

Hans-Georg Maassen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal, azaz az elhárítás vezetője

Napi árfolyam

Angol font 0,8909
Cseh korona 25,6410
Horvát kuna 7,5070
Japán jen 133,5900
Kanadai dollár 1,4835
Lengyel zloty 4,2266
Magyar forint 308,0600
Román lej 4,6000
Svájci frank 1,1581
USA-dollár 1,1740