Városkép

2017. október 5., csütörtök 22:00

Ipolyság egyik idei szeptember közepi hétköznapja történelmi eseményként vonulhat be a város és a néhai Hont megyéhez tartozó környékbeli települések krónikájába. Olyan ipari park alapkövét helyezték el itt, amely kiépülése és felfutása után több mint négyszáz embernek ad majd munkát.

2017. augusztus 11., péntek 00:39

Szlovákia legkellemesebb klímájú városának tudni Párkányt, a csodálatos természeti környezetben fekvő kistérségi központot. Ahol sok minden emlékeztet az idegenforgalomra, és ahol a mostani városvezetés távlatokban gondolkodva egy kellemes, biztonságos, gazdag, magas színvonalú szolgáltatásokat kínáló települést, dinamikus kulturális és társadalmi életet élő polgárokkal teli várost képzel el.

 

2017. június 2., péntek 00:32

Van egy városka a Sajó völgyében. Történelme messzi korokba nyúlik vissza, s hol szebb, hol szomorúbb időket élt, hol fejlődésnek indult, hol meg stagnált. Jelene most reményteljes és biztató, jövőképe pedig vonzó, az ott megindult fejlődés példa lehet a hozzá hasonló kisvárosoknak.

 

2016. augusztus 4., csütörtök 22:19

Bős neve a közelmúltban, főleg tavaly nyáron leginkább a migránstémával kapcsolatban szerepelt a hazai sajtóban. Az egykor a vízerőmű építőinek szállást, jelenleg pedig a Szlovák Műszaki Egyetemnek otthont adó panelházakba tavaly – a helyiek tiltakozása és egy elutasító népszavazás ellenére – a szlovák kormány Ausztriából átvett menekülteket telepített.

 

2015. november 5., csütörtök 23:19

Nagykapos az Ung-vidék gazdasági és kulturális központja volt egykor. A most a Nagymihályi járáshoz tartozó volt mezőváros közel tízezer fős lakosságának több mint 60 százaléka magyar nemzetiségű.

2015. augusztus 20., csütörtök 22:43

Fülek egykor a Kovosmalt vállalatról és várromjáról volt híres. Előbbinek a helyét egy földinduláshoz hasonló változás után más ipari létesítmények vették át, utóbbi pedig romhalmazból ismét várrá változott.

2015. augusztus 13., csütörtök 10:31
A városról készült riport a Vasárnap 33. számában jelent meg!
2015. augusztus 7., péntek 01:26

Ógyalla nevét hallva az emberek nagy részének először a híres Aranyfácán sör jut az eszébe. Nem véletlenül, a cégtulajdonos holland Heineken sokat költ a reklámra.

 

2015. július 16., csütörtök 22:37

Iparváros, egyetemi város, kőszínháza, galériája van, pezsgő sportélet jellemzi. Igen, Komáromról beszélünk, pontosabban Révkomáromról. Amely évekig volt hangos a politikai csatazajtól.

2015. május 7., csütörtök 22:21

Aki végigmegy Nagymegyer utcáin, annak óhatatlanul eszébe jut a kérdés, hogy faluban jár-e, vagy városban. Jelenlegi, 8600-as lélekszámát tekintve valóban város a honfoglaló megyer törzsről elnevezett település, amelyet a tatárjárás után 1268-ban villa Meger néven említenek. 1460-ban Hunyadi Mátyástól vásártartási, pallos- és önkormányzati jogot kapott.

Feliratkozás Városkép csatornájára