Sztárunk

2018. július 12., csütörtök 22:47

Ez volt az első közös fotózásuk. Útban Budapest felé, egy félreeső kavicsos úton, tóparti idillel. Komáromban, a Jókai Színházban nem egy darabban játszottak már együtt. Filmjük is van közös. Ott anya és lánya kapcsolatba kerültek. Magánemberként barátnők. Bandor Éva és Bárdos Judit. 

2018. június 21., csütörtök 21:43

Véres történet. A múlt század talán leghírhedtebb magyar bűnesete. A Léderer-ügy. A pénzéhes, kegyvesztett csendőrtiszt, Léderer Gusztáv és a kizsákmányoló nagyiparos, a háborús szállítóként meggazdagodott Kodelka Ferenc páratlan drámája a horthysta fehérterrorból éppen kikecmergő Magyarországon. 

2018. június 14., csütörtök 22:03

Sztárjátékosa lehetett volna a cseh jégkorong-válogatottnak, ha nem fordít hátat a sportnak. Minden adottsága megvolt ahhoz, hogy bekerüljön a legjobbak közé. Máshogy döntött. Tetoválni kezdett. Absztrakt rajzaival stílust teremtett. Első látásra beazonosítható, eredeti stílust. 

2018. június 7., csütörtök 21:58

Nem kísérti őt a múlt. Jövőt kovácsol belőle. A jelen: kellékesként dolgozik nagy, nemzetközi produkciókban. De ha szerepre hívják, ugrik. Mundruczó Kornél fedezte fel őt a magyar filmnek, játszott nála az Aftában, a Szép napokban, a Fehér Istenben, a Jupiter holdjában. 

2018. május 31., csütörtök 22:41

Színésznő, aki belső kényszerből ír, mert „kidől a fülén a sok történet”. Színésznő, aki boldogan gyűjt, keres, gyúr és szerkeszt, mert „a színházért mindent”. A párja, életének társa is író ember: Parti Nagy Lajos. Az ő nőalakját, Sárbogárdi Jolánt nyolc évig játszotta Bíró Kriszta az Örkény Színházban. 

2018. május 24., csütörtök 21:31

Büszke volt a Luc Bessonnal forgatott búvárfilmre. Jacques Mayolként A nagy kékségben nemzedéke ikonikus alakja lett. De még büszkébb azokra a szerepeire, amelyeket Lars von Triertől kapott, vagy amelyeket Pascal Arnolddal közösen írtak. Úgy érzi, ezekben az alkotásokban semmi sem művi. 

2018. május 17., csütörtök 22:47

Két keresztneve közül sem az egyiket, sem a másikat nem használja. Nem is gondolja róla senki, hogy Erzsébet és Lídia. Liliként viszont ő a legismertebb, külföldön is több alkalommal díjazott magyar színésznő. Ő, aki első gyermekét a világ szeme láttára szülte meg Mészáros Márta filmjében, a Kilenc hónapban. 

2018. május 11., péntek 00:05

Nincs nála magasabb táncosnő magyar színpadon. De vonzóbb, kifejezőbb, izgalmasabb tehetségű sem a kortárs tánc műfajában. Ő, Jantner Emese volt a párja Frenák Pál InTimE című koreográfiájában a kubai Nelson Reguerának. 

2018. május 7., hétfő 10:05

Jereván fia

 

2018. május 3., csütörtök 22:54

Onnan jött, abból a hegyvidéki országból, amely a civilizáció egyik bölcsője volt, zenéje és gasztronómiája pedig még ma is őrzi az évszázados hagyományokat. Onnan, ahol a legnépszerűbb kenyér a hosszúkás lepény (lavas). Ahol a pisztrángot gyömbérrel és mazsolával ízesített rizzsel töltik (kutap).

Oldalak

Feliratkozás Sztárunk csatornájára