Szászi Zoltán

2017. október 19., csütörtök 22:23

Ha már így, akkor büszke vagyok ember mivoltomra, hogy gondolkodó, a választás lehetőségét megkapó lénye, teremtménye vagyok valakinek, aki mindenhatóként a maga képére teremtett. Teremtette az embert. No, hát ha el-elcsúszott is néha a keze a formálásban – lásd, én se lettem Adonisz, se Alain Delon-képű filmsztár figura –, egye fene, nem gond! Szép is a változatosság!

2017. október 5., csütörtök 22:00

Ipolyság egyik idei szeptember közepi hétköznapja történelmi eseményként vonulhat be a város és a néhai Hont megyéhez tartozó környékbeli települések krónikájába. Olyan ipari park alapkövét helyezték el itt, amely kiépülése és felfutása után több mint négyszáz embernek ad majd munkát.

2017. szeptember 1., péntek 19:13
„A diktatúrában nincs ártatlan ember. Legföljebb kevésbé fontos.”
2017. augusztus 24., csütörtök 20:34

Sok év munkájának eredménye a kenyheci siker, az a 2003-ban megnyitott, országos, sőt európai viszonylatban is nagyléptékű és modern ipari park, ahol ma már három és fél ezer ember dolgozik

 

2017. augusztus 24., csütörtök 20:26

Anyám szerint aratás után véget is ér a nyár. Ha nem is teljesen, részben egyet kell, hogy értsek vele. Abban biztosan, hogy hamar megváltozik minden a bólogató kalászok levágása után. Átrajzolódik, átszíneződik a táj. Tompább, fénytelenebb a reggel, gyorsabban kúszó az este.

2017. augusztus 17., csütörtök 21:54

Egy alig valamivel több mint kétszáz lakosú kisközségben is van élet! Még ha a peremvidéken van is, még ha messze esve a fővárostól meg minden központtól kissé hátrányos is a helyzet, még ha másokhoz képest aprópénzből gazdálkodik is!

 

2017. augusztus 11., péntek 00:39

Szlovákia legkellemesebb klímájú városának tudni Párkányt, a csodálatos természeti környezetben fekvő kistérségi központot. Ahol sok minden emlékeztet az idegenforgalomra, és ahol a mostani városvezetés távlatokban gondolkodva egy kellemes, biztonságos, gazdag, magas színvonalú szolgáltatásokat kínáló települést, dinamikus kulturális és társadalmi életet élő polgárokkal teli várost képzel el.

 

2017. augusztus 3., csütörtök 23:56

Észak- és Dél-Gömör közti vasúti és közúti csomópont, kistérségi gazdasági gócpont, a Gortva mente régió természetes központja. Ez mind Feled.Első írásos emléke 1274-ből származik, bizonyos feltételezések szerint már az I. László király birtokösszeírásában.

2017. július 27., csütörtök 22:30

Kevés olyan szlovákiai magyar község van, amelynek első írásos emléke nyolc évszázadnál korábbi. Az egyik ilyen a Garam és a Duna összefolyásánál elterülő Nána. Mintegy 1200 lakója néhány hete ünnepelte a falu első írásos emlékének 860. évfordulóját.

2017. július 14., péntek 17:53

Mesét írni jó! Hogyan is kezdjem? Legyen kezdésnek a megszokott formula! Meg benne a mesében is legyenek ilyen frázisok. Sok megszokott szöveg sokat elmondogatva még a végén igazsággá válik. Vagy nem? Vagy mégis? Nocsak, meséljünk!

Oldalak

Feliratkozás Szászi Zoltán csatornájára