Szabó G. László

2017. október 19., csütörtök 22:21

Két irányból, de egyfelől, Hrabal sörgyárából érkezett Miskolcra, a 14. Jameson CineFestre a rendezvény cseh és szlovák díszvendége, Jiří Menzel és Magda Vášáryová. Az Oscar-díjas prágai rendező Kassáról jött, ahol operát rendez, színészi és politikai babérokat egyszerre gyűjtő,

2017. október 19., csütörtök 22:20

Követhette volna szülei példáját, s akkor filmrendező lesz vagy színésznő, ő mégis más pályát választott. Édesanyja oldalán ugyan feltűnt néhány filmben, és látható édesapja Varázsfuvola című Mozart-adaptációjában is.

2017. október 13., péntek 08:00

Bankrablóként startol a pályán Szalay Bence, a Viszkis című új magyar film főszereplője

2017. október 13., péntek 08:00

Bankrablóként startol a pályán Szalay Bence, a Viszkis című új magyar film főszereplője

2017. október 12., csütörtök 23:57

Bankrablóként startol a pályán Szalay Bence, a Viszkis című új magyar film főszereplője. Antal Nimród rendezésében a rendszerváltás utáni időszak legismertebb magyar bűnözőjének adrenalindús története elevenedik meg, amelybe a kommunizmus halála és az erdélyi kisebbségi lét ugyanúgy bekerült, mint Ambrus Attila életének két fő motívuma, a jégkorong és a bankrablás.

 

2017. október 10., kedd 11:47

Szanasznál, Nyugat-Jáva partjainál kiszámíthatatlan az óceán. Hullámai váratlanul és pillanatok alatt nőnek többméteresre, s magukkal ragadnak mindent, amit elérnek. Olyankor a parti föveny is életveszélyes. 

2017. október 9., hétfő 09:01

„Csak három kérdés.” Ezt az üzenetet kapom szombat délben, a Karlovy Vary-i fesztivál sajtótitkárától a délután háromra ígért Uma Thurman-interjú előtt.

2017. október 5., csütörtök 22:12

Szanasznál, Nyugat-Jáva partjainál kiszámíthatatlan az óceán. Hullámai váratlanul és pillanatok alatt nőnek többméteresre, s magukkal ragadnak mindent, amit elérnek. Olyankor a parti föveny is életveszélyes. A homok szinte felhabosodik az ember talpa alatt, de a következő percben, amikor már térdig süppedünk benne, összeáll és megkeményedik, foglyul ejt és nem ereszt.

2017. október 5., csütörtök 22:07

„Csak három kérdés.” Ezt az üzenetet kapom szombat délben, a Karlovy Vary-i fesztivál sajtótitkárától a délután háromra ígért Uma Thurman-interjú előtt. Kettőkor újabb üzenet jön. „A színésznő nem óhajt interjúzni senkivel.” Vagyis felejtsem el. Négykor fordul a kocka. Mégis lehet valami.

2017. október 4., szerda 13:55

Nincs rajta semmi különös. Nem is akarja, hogy legyen. De ha kamera elé áll, mágnesként vonzza a tekinteteket.

Oldalak

Feliratkozás Szabó G. László csatornájára