Szabó G. László

2018. július 12., csütörtök 22:47

Ez volt az első közös fotózásuk. Útban Budapest felé, egy félreeső kavicsos úton, tóparti idillel. Komáromban, a Jókai Színházban nem egy darabban játszottak már együtt. Filmjük is van közös. Ott anya és lánya kapcsolatba kerültek. Magánemberként barátnők. Bandor Éva és Bárdos Judit. 

2018. július 5., csütörtök 22:14

Egy pesti irodalmi szalonban, 1966-ban ismerkedett meg Simon Judit a nála húsz évvel idősebb Mándy Ivánnal. Orvosi egyetemre járt, doktori diplomáját fül-orr-gégész szakon szerezte meg. Íróként korábban is ismerte Mándy Ivánt, egy évvel az első találkozásuk után össze is házasodtak. 

2018. július 4., szerda 09:05

Két orgona, egy lélek

 

2018. június 28., csütörtök 20:58

Fehér és fekete. Mint billentyűk az orgonán. Összeillenek. Varnus Xavér hétéves volt, amikor Rhoda Scott, a Hammond-orgona amerikai virtuóza először vendégszerepelt Budapesten, s szívből jövő játékával megbabonázta a magyar közönséget. 

2018. június 21., csütörtök 21:43

Véres történet. A múlt század talán leghírhedtebb magyar bűnesete. A Léderer-ügy. A pénzéhes, kegyvesztett csendőrtiszt, Léderer Gusztáv és a kizsákmányoló nagyiparos, a háborús szállítóként meggazdagodott Kodelka Ferenc páratlan drámája a horthysta fehérterrorból éppen kikecmergő Magyarországon. 

2018. június 14., csütörtök 22:03

Sztárjátékosa lehetett volna a cseh jégkorong-válogatottnak, ha nem fordít hátat a sportnak. Minden adottsága megvolt ahhoz, hogy bekerüljön a legjobbak közé. Máshogy döntött. Tetoválni kezdett. Absztrakt rajzaival stílust teremtett. Első látásra beazonosítható, eredeti stílust. 

2018. június 7., csütörtök 21:58

Nem kísérti őt a múlt. Jövőt kovácsol belőle. A jelen: kellékesként dolgozik nagy, nemzetközi produkciókban. De ha szerepre hívják, ugrik. Mundruczó Kornél fedezte fel őt a magyar filmnek, játszott nála az Aftában, a Szép napokban, a Fehér Istenben, a Jupiter holdjában. 

2018. június 1., péntek 08:00

Zöldi Gergely: Koncz Zsuzsa

 

2018. május 31., csütörtök 22:48

„…repül a nehéz kő: ki tudja, hol áll meg?” – idézi Arany Jánost e vaskosan szépséges, gondolatokban és képekben gazdag kötet főszereplője, gyermek-, kamasz-, ifjú- és felnőttkorunk lelki metronómja, szellemi életünk szeizmográfja, társadalmi események lázmérője, a jeles előadóművész, a konstans értékek közvetítője: Koncz Zsuzsa. 

2018. május 31., csütörtök 22:41

Színésznő, aki belső kényszerből ír, mert „kidől a fülén a sok történet”. Színésznő, aki boldogan gyűjt, keres, gyúr és szerkeszt, mert „a színházért mindent”. A párja, életének társa is író ember: Parti Nagy Lajos. Az ő nőalakját, Sárbogárdi Jolánt nyolc évig játszotta Bíró Kriszta az Örkény Színházban. 

Oldalak

Feliratkozás Szabó G. László csatornájára