Szabó G. László

2018. január 11., csütörtök 21:30

Gyorsan megszerette őt a kamera. Gimnazista volt, amikor a Rokonokban, Szabó István alkotásában egy népes asztaltársaság tagjaként először tűnt fel a mozivásznon. Törőcsik Franciska akkor már tudta: nemsokára színészi pályára lép.

2018. január 5., péntek 08:00

Domján Edittel

2018. január 5., péntek 05:36

Két évtizedes pályafutása alatt mélyre véste a nevét a magyar színművészet kőtábláján. Szegeden kezdett klasszikusok darabjaiban. Magával ragadó egyéniségével minden este elbűvölte a közönséget. Vagy ha kellett, megríkatta. El is jutott gyorsan a híre Budapestre.

2018. január 5., péntek 00:44

Évek óta egy csapatban játszanak a Katona József Színházban, de kivételes helyzet, amikor a színpadon is egymás közelében lehetnek. Közös filmjük is van már, a Berlinben díjazott Testről és lélekről, közös jelenetük azonban nincs a produkcióban.

2017. december 28., csütörtök 16:39

Bársony a hangja, karcos az egyénisége. Vagány, szókimondó ember érzékeny lélekkel. A zenéhez mindig köze volt, felnőtté kilencévesen vált. Ízig-vérig énekesnő. Amíg nem ismertük, másoknak vokálozott, vagy egyszerűen kölcsönadta a hangját. Aztán jött a nagy berobbanás. 2003, Megasztár. Oláh Ibolya azóta őrzi kivívott helyét.

 

2017. december 14., csütörtök 23:14

Szent István parki lakásának fényes szobájából Makay Margitnak gyönyörű kilátása volt a Dunára. Kilencvennyolc évesen ez volt mindennapi elfoglaltsága. Beült a foteljába, és órákon át a lassan hömpölygő folyót csodálta. Egyetlen vágya volt már csak akkoriban: megélni a századik születésnapját. Majdnem sikerült neki. Huszonegy hónap hiányzott hozzá.

 

2017. december 8., péntek 02:25

Van egy író. Szeretem. Ezzel a címmel rendezett Esterházy-fesztivált a Szépírók Társasága novemberben Budapesten, a Kazinczy utcai Tesla Klubban. Ebből az alkalomból emlékezett alkotótársára, Halleluja című oratóriumának szövegírójára, E. P.-re a másik E. P., a Kossuth-díjas Eötvös Péter,

2017. december 2., szombat 00:41

Sötét kapu alatt visz az út Mahdia ősrégi erődítményébe. Keskeny, boltíves, csaknem ötven méter hosszú, egykor hét csapórács, hét erős vasrostély védte a bent lakókat a tenger felől érkező támadóktól.

2017. december 2., szombat 00:36

Könnyű volt megismerkedniük. Szomszédok voltak Londonban. Trudie Styler huszonhat éves volt akkor, Gordon Matthew Thomas Sumner huszonkilenc. Zenész és színésznő. Új hullámos zenekarban énekel a férfi, televíziós sorozatokban játszik a nő. Szerelem sokadik látásra.

2017. december 1., péntek 08:05

Sting asszonya

Oldalak

Feliratkozás Szabó G. László csatornájára