Rajczi Emília

2017. október 5., csütörtök 10:01

Augusztus van, javában tombol a kánikula, aki csak teheti, vagy a vízparton pihen, vagy ki sem mozdul otthonról. Mi mégis a nyolcadik emeleti panellakásban beszélgetünk.

2017. szeptember 28., csütörtök 23:35

Augusztus van, javában tombol a kánikula, aki csak teheti, vagy a vízparton pihen, vagy ki sem mozdul otthonról. Mi mégis a nyolcadik emeleti panellakásban beszélgetünk. Simona fiatalon, tizennyolc évesen lett édesanya.

2017. augusztus 11., péntek 00:45

„Ha a tengerentúlon valaki bevallja, hogy nincs terapeutája, a kijelentés nagyjából azzal egyenértékű, mintha azt árulta volna el, hogy nem mosakodik” – írja dr. Kopácsi László pszichiáter. Az, hogy mára a lelki problémák közlése tömegszolgáltatássá vált, egyértelműen Amerikának köszönhető.

 

2017. július 9., vasárnap 10:10

Akkor én most tolószékbe kerülök?

2017. július 7., péntek 00:40

 Ülök a kávézóban, és közben azon gondolkodom, hogyan kezdjem majd el a beszélgetést. Félve hívtam fel Mónikát, attól tartottam, hogy nem egyezik bele abba, amit kérek tőle. Ezen töprengtem, mikor nyílt a kávézó ajtaja, és a tőle megszokott eleganciával, határozottsággal és mosollyal az arcán lépett be az ajtón.

2017. január 21., szombat 01:28

„Először is és mindenekelőtt – gyerek vagyok. Autizmussal élek. Elsősorban nem »autista« vagyok. Az autizmusom a teljes személyiségemnek pusztán egy része. Nem határozza meg, milyen ember vagyok. Gondolkodó, érző, sokféle tehetséggel megáldott lény.”

2016. szeptember 9., péntek 00:41

Amikor 2014-ben megbetegedett, nem is sejtette, hogy rövid időn belül saját alkotásaiból rendeznek majd kiállítást. Akkor éppen ápoló nővérből lett pedagógus, de hogy mint vált amatőr festővé, annak hosszú, kacifántos, de hála Istennek happy enddel végződő története van.

2016. május 5., csütörtök 23:50

Mi, nők kreatívak és erősek vagyunk. A legtöbb esetben ránk hárulnak bizonyos feladatok. Mint például az ajándékvásárlás, lakásdíszítés, gyerekeink farsangi jelmezének kitalálása és kivitelezése, és még sorolhatnám hosszan.

Feliratkozás Rajczi Emília csatornájára