Cs. Liszka Györgyi főszerkesztő

2017. október 19., csütörtök 22:07

Most megint olyan helyzetbe kerültem, amikor azt sem tudom, miről szól konkrétan a Témánk, és már kénytelen vagyok leadni a vezért. Mert azon a héten, amikor a kollégák megírják és megszerkesztik ezt a lapszámot, amelyet most Önök a kezükben tartanak, én megint házon kívül leszek, épp arra térek vissza, hogy én is a kezembe vehessem.

2017. október 12., csütörtök 23:35

Hosszú idő után idén először nem vettünk részt a királyhelmeci őszi vásáron, valahogy úgy esett, hogy a szervezők részéről nem akadt rá igény. Istenem, pedig hogy megszerettük az ott élő embereket, olvasóinkat, nem olvasóinkat egyaránt!

2017. október 5., csütörtök 21:54

Tavaly kezdődött, mintha kiszakadt volna a zsák, hullottak-hullanak az életek körülöttem. És már megint, e számban is búcsúzunk egy meghatározó személyiségünktől. Ahogy egy éve nagyjából össze is szedtem, akkor, február 5-én ment el hirtelen Kőrösi Zoltán (53),

2017. szeptember 21., csütörtök 22:33

Nem. Botránytúszok. Két hete olvashatták kiadónk, a Petit Press két magyar lapjának közös nyilatkozatát. Talán nem mindenki érti, nem mindenki érti jól, mit is jelenthet mindez számunkra. Megpróbálom elmondani a saját, nem biztos, hogy helytálló, de ebben a pillanatban és a jelenlegi információk birtokában alkotott véleményemet. Leginkább érzésekről lesz szó.

2017. szeptember 15., péntek 19:47

Kétszer írtam már ez alatt a cím alatt vezért, és nem vette észre senki. Én sem. Most jöttem rá, amikor a VasárnapLélek örökbefogadás témája fölött elgondolkodva jutott eszembe, én is érintettem már egyszer. Hát kétszer. Először 2008-ban, és láss csodát, 2009-ben is ugyane cím alatt.

2017. augusztus 31., csütörtök 23:41

Mind itt vagyunk, mind itt vagyunk, mind itt vagyunk a síneken. Már annak is egy éve, hogy eltemettük szegény Somló Tamást. Sőt nem sokkal rá Lauxot is. A dübörgő banda fogyatkozik, de amire mindig is figyelmeztettek, az marad. Hiszen magyar, oláh szláv bánat, tudjuk Ady óta, mindigre egy bánat marad.

2017. augusztus 24., csütörtök 20:19

A balsors, kiket régen tép. Gyerekkoromban az új kenyér ünnepe volt augusztus 20-a, meg a Magyar Népköztársaság alkotmányának állami ünnepe. Akkor láttam a tévében nemzetiszín szalaggal átkötött cipókat, népviseletbe öltözött lányokat, fiúkat, asszonyokat, férfiakat tribünök előtt elvonulni, mint mi vonultunk május elsején.

2017. augusztus 11., péntek 00:30

Mint a pálma. Teher alatt. Már amelyik, ugye, akárcsak a nő. … erős, bátor, és ha felismeri a maga küldetését, mindenre képes és alkalmas, amiként szólt a múlt heti Szabó Magda-idézet is. A következő élményem nő kontra férfi témában egy munkaebéden szereztem, melyen 6 : 1 arányban vettek részt hölgyek : urak.

2017. augusztus 3., csütörtök 23:48

Minden nő, ami az elvárásaink növekedésével függ össze, miért éppen ez ne nőne. Keresd a nőt! A nő is nő, de valahogy nem boldogabb. A napokban egy kiragadott Szabó Magda-idézettel bombázott a háló: A nő erős, bátor, és ha felismeri a maga küldetését, mindenre képes és alkalmas.

2017. július 27., csütörtök 22:20

„A kutya még nem ember, de már nem is egyszerűen egy állat. A kutyát az ember kiragadta az állatvilágból, itt-ott igazított rajta, és most megdöbbenve észlelnie kell, hogy egyben s másban rá hasonlít.”

Oldalak

Feliratkozás Cs. Liszka Györgyi főszerkesztő csatornájára