A hangulatos és praktikus rattan nem csak teraszra való

Természetes stílusban

Semmi sem új a nap alatt! A mai fiatalok az újdonság erejével fedezik fel a természetes anyagokból készült bútorokat, lakberendezési tárgyakat, az idõsebbek pedig a viszontlátás örömével találnak rá szüleik vagy nagyszüleik vesszõbõl készült ládájára.

A vesszõ, a gyékény és a háncs mellett egyre jobban terjednek a fõleg Ázsiából importált alapanyagokból készült bútorok – a bambusz, a tengerifû és kókuszrost mellett igen közkedveltté váltak a rattan berendezési tárgyak. Ezek divatja azóta töretlen Európában, hogy az elsõ gyarmatosítók magukkal hozták, visszaidézve velük a trópusok hangulatát, a déli kultúrák egzotikumát és természet-közeliségét .

A rattan nem penészedik!
A rattan bútort vagy meghagyják eredeti színében, vagy fluorsavval fehérítik, vagy a méz különbözõ színeire pácolják. Nem igényel különösebb törõdést. Takarítása történhet nedves szivaccsal vagy ruhával. A fonatos bútorok kiporszívózhatók.
A növény a trópusi klímán közel 100 %-os páratartalom mellett (napi akár fél métert is) nõ, ennélfogva a nedvességre illetve párásságra nem érzékeny.

Mi készül rattanból?
Ma már a lakás szinte valamennyi helyiségét berendezhetjük rattan bútorral. Elõszobafogasok és -falak, tükörkeretek, kisebb komódok, étkezõk és ülõgarnitúrák, de akár konyhabútorok is készülhetnek ebbõl az anyagból.
A kisbútorok, kiegészítõk, virágtartók mellett komplett szekrény–polc kombinációkat is összeállíthatunk belõle. A rattanból készült bútorok karakteres megjelenésük ellenére bármilyen stílusú berendezéshez társíthatók. ågy utólag is színesíthetjük otthonunkat egy jól megválasztott fonott bútorral, legyen az fotel, polc vagy komód. Változatos formái és színei, természetes anyaga, könnyedsége minden lakást melegebbé, otthonosabbá változtat.
-czy-

Ajánló