Vélemény és háttér

1

Fico fasizmus elleni gátja olyan, mint Déva vára: amit nappal felhúz, azt éjszaka ő maga hordja szét.

SAROKPONTBehaluskázva
1
Kálmussal álmodtam. Talán nem kellett volna éjszakára egy egész tál brindzás sztrapacskát betermelnem. Vagy pedig a Beszterce megyei ispán magyar támogatottságáról szóló cikket elolvasnom. Már nem is tudom, mi volt előbb: a haluska vagy Kotleba? 
1
A Legfelsőbb Bírósághoz fordult a főügyész, azt kérve, hogy a testület oszlassa fel a Kotleba – Mi Szlovákiánk Néppártot, mert a párt az összegyűjtött bizonyítékok alapján szélsőséges politikai alakulat, fasiszta irányvonallal.
Manapság nagy divat a mese, gondolhatnánk, látva a különböző meseterápiák és más mesés foglalkozások elterjedését, de a valóság az, hogy a mese sosem ment ki a divatból, mert akárcsak a vörös rúzs, örök divat. 
31
Robert Fico megszállottaknak, rögeszméseknek nevezte mindazokat, akik újabb és újabb korrupciógyanús ügyekkel szembesítik a szlovák belügyminisztert. 
17
A bevándorlás és civil társadalom kérdésében „Brüsszel” és „Visegrád” mintha nem hallaná egymást, mintha egy üvegfüggöny húzódna a vasfüggöny helyén, amiről pont az észérvek pattannak vissza.
11
Azért nem kell a teljes értékrelativizmus apátiájába esnünk. 
4
Azt azért tisztázzuk, hogy Méryről nem a magyarsága miatt állította a sajtó, hogy a Híd embere. 
Bohumil egy fiatal pozsonyi alagsori főzde alkotása, műfaját tekintve nyolcfokos.

A nap mondata»

Andrej Danko (SNS) házelnök reakciója a tényre, hogy az RTVS igazgatójelöltjei közül négyet ismer