Vélemény és háttér

1

Igor Matovič kizárása a parlamentből szimbolikus időben kerül terítékre. A kellemetlen ellenzéki vezető fejét követelő koalíciós politikusok talán nem tudatosítják, hogy második Gauliedert csinálhatnak egy egyszerű emberből.

Öt év után távozik tisztségéből Jana Dubovcová, Szlovákia második ombudsmanja. Ha valami megragadt az emlékezetünkben a tevékenységéről, akkor az talán a Facebookot bejáró képek hada az üresen tátongó parlamenti padsorokról.
Ha nem tudja úgy hangolni a történéseket, hogy az amnesztiákat tényleg eltöröljék, és mindent megtegyenek a bűnösök megbüntetéséért, még azok is hátat fordíthatnak a kormánynak, akik eddig nem tartották ezt a kabinetet egy szánalmas ripacstársulatnak.
100
Európa jelenti a közös jövőnket – így végződik a 27 európai uniós vezető által aláírt római nyilatkozat. Lehet ezt blöffnek nevezni, de egyet tudnunk kell: nincs más alternatíva.
25
Egy jelentéktelen hír: a mečiari amnesztiák eltörlését mind a tizenhárom szlovákiai EP-képviselő támogatja. Hasonló helyzet állt be a szlovák parlamentben is.
Az utóbbi időben tobzódunk a legóval kapcsolatos hírekben. Mintha egy gigakampány kellős közepén élnénk, pedig csak az derült ki, hogy idén már több legófigura lesz a Földön, mint ember.
21
Hibrid fenyegetésnek hívják. És (dez)információs háborúnak. 
6
Annyira nem értek a pénzügyekhez, hogy azt már az égiek is megsokallták. 
2
Krími koncertje miatt nem léphet fel Kijevben az orosz énekesnő.