Vélemény és háttér

1

Riasztó fejlemény, hogy az alig 4 éve alakult, szélsőjobboldali vonásokat mutató Alternatíva Németországnak (AfD) a harmadik legerősebb párttá vált. 

Rövidesen elfogadhatják azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében már nem vagyontárgyként, hanem élőlényként kezelnék családtagjainkat.
A HÉT ESEMÉNYEKi dörzsölje a markát?
Ha Andrej Kiska elnök show­manként akarta volna magára felhívni ország-világ figyelmét az ENSZ-ben, minden bizonnyal komoly konkurenciára akadt volna Donald Trump személyében. 
SAROKPONTSoros sörösök
3
Nem szeretem a sört. Megiszom, mert sörkultúrában élek. Arra viszont kifejezetten allergiás vagyok, ha szlovák honfitársaim sörösnek neveznek.
Közép-Európában van egy általános félelem a külföldi befektetők agresszivitásától. Pedig a hazai tőke fenyegetőbb lehet a hazai földre nézve, ha csak otthon van esélye győzni.
3
Ellenszenvem ezen műsorok iránt nem abból fakad, hogy bizonyos körökben „illik” nem nézni őket, vagy legalábbis ezt mondani.
A csúszás azért is érthetetlen, mivel a közlekedési minisztert, Érsek Árpádot pont az a párt adja, amely a legtöbbet profitálhatott volna abból, ha időben adják át az R7-est. 
1
Évtizedek óta megosztó téma az első csehszlovák állam megalapításához való viszonyulás Szlovákiában, főleg annak hivatalos ünneplése vagy nem ünneplése. Ráadásul 2018-ban komoly jubileumsorozatra is számíthatunk. Megtanuljuk-e végre helyén kezelni a történelmünket?
1
Elég, ha megismételjük Seneca örökérvényű kérdését – Kinek az érdeke? –, és egyértelművé válik, kik állnak Andrej Kiska adóügyének kiszivárogtatói mögött.

A nap mondata»

Recep Tayyip Erdogan török államfő megfenyegette a függetlenségéről döntő észak-iraki kurd régiót