Régió

1
Muzsla |

Elszabadultak az indulatok a muzslai önkormányzat csütörtöki rendkívüli ülésén. A tanácskozáson az önkormányzat az Endrődy János Alapiskola igazgatójáról döntött.

Ipolynyék | 2017. július 24-én kezdődött a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség egész tagságot megmozgató Szövetségi Nagytábora a nagykürtösi járásbeli Ipolynyék község határában, a Csali-völgyben. 
Pályázati pénzből valósul meg a biológiaihulladék-gazdálko- dás korszerűsítése és a városháza felújítása is. Hatszázezer euró hitelből újítanak fel több utat és járdát Gútán, a közbeszerzések lefolytatását követően várhatóan idén ősszel és jövő tavasszal zajlanak a munkák.
Másodfokú riasztást adott ki a szlovák meteorológiai szolgálat (SHMÚ), heves esőzések miatt. A riasztás ma négytől holnap hajnali 2 óráig érvényes, négy megyében.
Királyhelmec | Ha kihágást vagy törvénysértést észlelnek, riasztaniuk kell a rendőrséget. Polgári rendfenntartó szolgálatot szervezne a város vezetése, az alkalmazottak egy részét a helyi romák közül választanák ki.
Alistál | Nemcsak a vasúti átjárót, hanem a megálló épületét is felújítanák, és eltávolítják a felesleges objektumokat. Jövőre kezdődhet az alistáli vasúti megálló felújítása. A Szlovák Vasúttársaság 3,6 millió euróból újítja fel az átjárót és a megálló épületét.
Királyhelmec | Egyetlen jelölés sem érkezett a városi hivatalba a díszpolgári címre. Molnár Ildikó, a városi hivatal közigazgatási és szervezési osztályának vezetője lapunknak elmondta, ezt az elismerést először 2014-ben adták át.
Hétfőn a rendőröknek sikerült megmenteni egy 39 éves nő életét. A nő a pozsonyi SzNF hídról a Dunába akart ugrani.
Királyhelmec | Közel egy éve jelentette be a kormány hogy sok egyéb projekt mellett a Bodrogköz központjában tartósan munkanélkülieket foglalkoztató üzem létrehozását fogja támogatni.