Panoráma

A jövő hét derekán lesz egy rövid, de annál "brutálisabb hőhullám" Közép-Európában. A június 29-re, jövő csütörtökre jelzett hőmérsékleti térképen Budapestre 38, Belgrádra 41 fokot jeleznek előre.

Budapest | Feltehetően egy 100 kilogrammos bombát találtak építkezés közben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika téri campusánál, az épületeket kiürítik.
Földcsuszamlás zúdult egy falura Kínában szombat reggel, a legfrissebb adatok szerint 141 ember rekedt a föld alatt. 
Zola, a dallasi állatkert gorillája imád a medencéjében pancsolni, valósággal pörög-forog a vízben. 
Ankara | Öt ember, köztük három gyermek halálos áramütést kapott az északnyugat-törökországi Akyazi városában működő vízi élménypark egyik medencéjében.
A Samsung az S8–cal és az S8+–szal megcsinálta azt, amit a Nokiának a Lumia 950–nel és a 950XL–lel nem sikerült. Számítógépet varázsolt a mobiltelefonból.
A nyári hőségben az állatok számára mindig legyen egy hűvös hely, ahova el tudnak bújni, naponta többször legyen cserélve az ivóvizük, és soha ne hagyjunk egyetlen állatot sem egyedül az autóban!
1
Új javaslattervezettel állt elő az Európai Parlament, amellyel kötelező titkosítással védenék a személyes adatainkat, és megakadályoznák, hogy ezt a titkosítást a hatóságok a bűnmegelőzés elleni harc nevében gyengítsék – írja az Engadget.
Brüsszel | Tizenöt hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek nyolc hercegnőt az Egyesült Arab Emírségekből Belgiumban, mert hónapokon át rosszul bántak egy szálloda személyzetével.

A nap mondata»

Donald Trump amerikai elnök arról, hogy újabban napkollektoros falat építene a mexikói határra