Kultúra

Eddig megjelent köteteinek több mint hétszáz versével internetes felmérés alapján Sohonyai Attila az egyik legolvasottabb kortárs magyar költő. 

Kisvárda | Vasvári Emese, Fabó Tibor és Benkő Géza is díjat kapott a MagyarSzínházak 29. Kisvárdai Fesztiválján.
Komárom | Hargitai István komáromi rendezésében már-már groteszk karikatúrába hajló játékot kerekít a Heltai-színmű fölé.
Tereza Nvotová Mocsok című első játékfilmjében a nemi erőszak problémájával foglalkozik. Azzal, hogyan dolgozza fel az eseményt az áldozat, s hogy milyen könnyedén lép rajta túl az elkövető.
Hogy Borisz Paszternak nem volt tökéletes, azt tudjuk. Hogy az egyik legfontosabb orosz regényt írta meg, szintén. Hogy a regény, ahogy mondani szokás, nem jöhetett volna létre a szeretője, Olga Ivinszkaja nélkül, talán sokak számára meglepő újdonság.
Az Egy disznótor pontos leírása Lajos András előadásában egyfajta folytatása A nagy (cseh)szlovákiai magyar csöndnek, amelyet Benkő Géza vitt tájainkon igencsak tisztesnek számító sikerre.
Elképesztően látványos film a Jupiter holdja, ötpercenként esik le az állunk az operatőri bravúroktól, és a tekintélyes büdzsét is érezni minden kockán. 
Hollywood | Daniel Day-Lewis visszavonul a színészettől. A háromszoros Oscar-díjas művész szóvivője szűk szavú közleményben tudatta ezt a Variety magazinnal.
Két ember barátságának felbomlása a témája a Komáromi Jókai Színház utolsó bemutatójának. Egyiküket, Martint fokozatosan szippantja be a hitleri ideológia, amelyet az Amerikában élő, zsidó Max nem tud értelmezni. 

A nap mondata»

Donald Trump amerikai elnök arról, hogy újabban napkollektoros falat építene a mexikói határra