Kultúra

A Jóvilágvan harmadik albuma ma, a bemutató koncert napján jelenik meg CD-n. A fellépés a budapesti Barba Negra Music Clubban lesz.

London | John Legend amerikai énekes rövid meglepetéskoncertet adott az egyik londoni pályaudvaron szerdán, a zongora világnapján. 
Pozsony | Jövő kedden, április 3-án végre egy olyan koncert lesz Pozsonyban, amelyen tényleg a huszonegyedik században érezhetjük magunkat, amely nem a nosztalgiáról, a régi nagy sikerek felmelegítéséről szól. 
Az est során a versek mellett levelek, naplórészletek és más írások is elhangzanak. Például Petőfi Sándor levelei, egy legendás barátság emlékei.
Nem tudom, szerepel-e Csendes László Rimaszombat híres születteinek listáján. Egy biztos: életében semmilyen díjat, elismerést nem kapott a város vezetésétől.
A 20th Century Fox bejelentette, hogy musicalt készítenek Pharrel Williams életéről. A film az énekes gyerekkorától indul, és Vigrinia Beachen, Pharrell szülőhelyén játszódik majd.
London | Leonardo da Vinci Háromkirályok imádása című befejezetlen fiatalkori remekművének eddig nem ismert mélységei tárultak fel a hat évig tartó restaurálás eredményeként.
New York | Paul McCartney új albumon dolgozik Greg Kurstin amerikai producerrel, aki világsikerhez segítette Adele brit énekesnőt.
Budapest | Utolsó koncertjét adja jelenlegi felállásában a Bin-Jip március 31-én az A38 hajón. A kísérleti elektronikus zenét játszó formációtól két alapító tag, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint elbúcsúzik.