Kultúra

Mucha Múzeum is lehetne az a ház, amelyben John Mucha, a szecesszió világszerte ismert mestere, Alfons Mucha unokája lakik Prágában. 

Vékes Csaba első nagyjátékfilmje, a Hétvégi alabárdos könnyed hétvégi szórakozást ígér.
Budapest | Volt egyszer egy Vadkelet címmel új lemezzel és december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában koncerttel ünnepli 55. születésnapját az Omega együttes. 
Nagy Myrtillel, a Csali Gyermek-néptáncegyüttes vezetőjével beszélgettünk.
Dunaszerdahely | A farnadi Estendøn zenekar győzelmével végződött a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléje, amely az elmúlt hétvégén zajlott Dunaszerdahelyen, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.
Marton László Kossuth-díjas rendező az elmúlt évtizedek egyik meghatározó színházi gondolkodója, jeles színészek, színházi alkotók mestere, aki épp egy negyedszázadig állt a Vígszínház élén.
Párizs | Ari Folman jelenleg a napló rajzfilm-változatán dolgozik, ami a tervek szerint 2019-ben lesz látható a mozikban.
Rod Stewart csaknem nyolc év szünet után ismét Magyarországon ad koncertet: új showjával 2018. január 29-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.
Frankfurt | Elhunyt 83 éves korában Albert Speer Jr., német sztárépítész és várostervező, aki egész életében igyekezett távol tartani magát háborús bűnös apja náci múltjától.

A nap mondata»

Ri Jong Ho észak-koreai külügyminiszter reakciója Donald Trump legutóbbi, az ENSZ közgyűlésen elhangzott fenyegetéseire