Közélet

Pozsony |

Egy szélsőségesség elleni, átfogó reformterv körvonalazódik a belügyminisztériumban.

Brüsszel | A magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolja szerdán közzétett állásfoglalásában az Európai Bíróság főtanácsnoka a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben.
Radoslav Procházka, a Sieť korábbi elnöke megkérte Robert Fico kormányát, hogy vonják vissza jelölését az Európai Unió Törvényszékének bírói posztjára.
Úgy tűnik, nemsokára nem-csak Andrej Kiska államfő osztogathat állami kitünte-tést, hanem Robert Fico kormányfő és Andrej Danko házelnök is. Fico korábban élesen bírálta Kiskát, hogy nem a „megfelelő“ embereket díjazza.
Pozsony | Novembertől megkezdődik a sürgősségi ügyeleti rendszer átalakítása. 10 eurót fizet majd az, aki indokolatlanul akarja igénybe venni.
Az érett áfonya, szamóca, málna és a különféle gombafajták az erdőbe vonzzák a gyümölcsszedőket, akik ott is gyűjtik a terményeket, ahol ez nem megengedett. 
A lehető legváratlanabb helyről kapott pofont a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS). Andrzej Duda, a kormánypárthoz lojális lengyel államfő ugyanis két törvényt is megvétózott.
Ultimátumos kompromisszum született a pedagógusok szeptemberi béremeléséről.
Pozsony | Mától Ľubomír Jahnátek a korábbi Smer-kormány gazdasági minisztere, a Smer parlamenti képviselője az Árszabályozási Hivatal(ÚRSO) elnöke.