világ

2017. augusztus 18., péntek 08:10

Várjuk a repülőgépet, aztán hazamegyünk

2017. augusztus 17., csütörtök 22:09

Várjuk a repülőgépet, aztán hazamegyünk. Mindenki kérdezi majd, milyen volt, amire azt mondom: jó. Erre majd azt kérdezik: ennyi? Amire azt válaszolhatom: igen. Vagy azt, hogy: nem csak ennyi. Vagy: Na, mesélj! Mit meséljek? Hogy milyen volt. Jó… Stb. Vagy: Mit csináltatok ott annyi ideig? Hol? Bárhol.

2017. augusztus 11., péntek 00:53

Egy indiai végigöntött üdítővel. Nem vette észre. Leordítottam angolul. Amikor láttam, hogy ezzel nem sokat érek, magyarul folytattam. Miután kidühöngtem magam, az indiai megkínált az üdítővel.

2017. augusztus 9., szerda 10:29

Az indiaiaknak egyáltalán nincsenek kommunikációs gátjaik. Egyáltalán.

2017. augusztus 4., péntek 00:12

Az indiaiak nagy része nem beszél angolul. A hindi nyelv azonban magába olvasztotta az angol egy részét. Például a számokat. A hindik egy számot használnak csak a saját nyelvükön: do = 2. Érdekes, hogy a víz hindiül pani. A palackozott víz azonban pani-water (azaz vízvíz).

2017. július 27., csütörtök 22:45

A vonat biztonságosabb, mint a busz. Indiában is. Ezt olyankor érzed leginkább, amikor éjjel arra ébredsz Goa és Mumbai között, hogy a busz bal hátsó kereke üresben forog egy szakadék felett, s huppansz egy nagyot. Ha elég sok időt töltesz Indiában, akkor visszaalszol, ha még többet, nem utazol itt busszal.

2017. július 24., hétfő 14:50

Goán nyaralunk már két hete. A goai tengerpart az egyik legveszélyesebb a világon. A goai tengerpart a legvidámabb tengerpart a világon. A hőség rettenetes, a tenger zavaros, a kóbor kutyák mogorvák. Busszal érkeztünk Anjunába, ami egy kis hippi üdülőtanya a goai parton.

2017. július 14., péntek 17:54

India.  Az eredeti cím az lett volna, hogy romák meseországban, intertextuális utalással Alízra és csapatára, de akik nem ismernek, azt hinnék, rasszista vagyok, úgyhogy a figyelemfelkeltő címet más síkra tereltem.

 

2017. július 7., péntek 00:58

Fogóról visszaérkezve Praiába, a fővárosba, gondoskodnom kellett a továbbutazásról, de mindenekelőtt a vízumhosszabbításról. Belépéskor a repülőtéren ugyanis a három hónapra szóló vízum helyett csak egy hónapos pecsétet adtak, ami azonban már lejáróban volt.

2017. július 1., szombat 03:13

Santiagóról az onnan mintegy 100 km-re fekvő Fogóra indultam. Itt alig 38 ezren élnek, nagy részük a vulkánsziget fővárosában, São Filipében. Praia, a Zöld-foki Köztársaság fővárosa és São Filipe között rendszeres kompjárat közlekedik, egy holland gyártmányú katamarán, a Liberdadi tartja fenn az összeköttetést (akárcsak a szigetek legkisebb tagjával, a Fogóról jól látható Brava szigettel).

Oldalak

Feliratkozás világ csatornájára