világ

2017. június 22., csütörtök 22:37

2017. újév napja. A madeirai kényszermegállóval több mint hatórásra nyúlt repülés az Atlanti-óceán felett a végéhez közeledett, a portugál légitársaság óriásgépe lassan ereszkedni kezdett. A Zöld-foki Köztársaság fővárosa, Praia valahol a Szaharából érkezett porfátyol – a bruma seca vagyis száraz köd (mely gyakori errefelé a száraz évszakban) – mögött rejtőzött.

 

2017. június 21., szerda 11:46

Eddigi utunk csúcspontja. Piszkosul jó hely.

2017. június 16., péntek 00:22

Eddigi utunk csúcspontja. Piszkosul jó hely. A turistáknak ilyeneket szoktam mondani: very safe (nagyon biztonságos), the people are very kindly (az emberek nagyon kedvesek), peaceful and helpful (békések és segítőkészek), the food is very good (nagyon jó az étel). Meg hasonlókat.

2017. június 12., hétfő 12:01

Vannak azért jó dolgok is Laoszban. Például a sör.

2017. június 9., péntek 01:41

A Lonely Planet Laoszt így nevezi: „az ezer elefánt és az ezer sziget országa”. Elefántból van 200, szigetből 4000. Laosz és Thaiföld között a Mekong a határ. Miután átvitettük magunkat egy halászhajón a túlsó partra, fellélegeztünk a modern világ szabatos infrastruktúrájának fojtogató markától.

2017. június 2., péntek 00:47

Azon gondolkodom, hol kezdődik a diktatúra. Vajon ha az államhatalom beleszól a kultúrába, s megpróbálja irányítani, már diktatúráról beszélünk? A kultúra központi irányítás alá vonása feltehetően azért történik, mert manipulálni akarják az emberek gondolkodását, a társadalmi haladás, változások irányát. Az erőszakos manipuláció már diktatúra? Ez nem egy politikai írás.

2017. május 25., csütörtök 22:35

A közép- és kelet-európaiak spéci cuccokat hordanak. A legprofibb felszerelésük az oroszoknak, lengyeleknek és románoknak van. A múlt öröksége: felkészülés a legrosszabbra. A nyugat-európaiak általában középkategóriájú túrafelszereléssel járják a világot – annak tudatában, hogy ha bárhol bármire szükségük van, megvehetik.

2017. május 18., csütörtök 23:41

Santiago de Chile Chile fővárosa. Ha Nepál háromdimenziós, és Magyarország kétdimenziós, akkor Chile egydimenziós: csík, aminek vaktérképén egy középszerű kisdiák középszerű arányérzékkel könnyedén be tudja jelölni az összes chilei várost.

2017. május 11., csütörtök 23:51

Nap-sziget: Copacabanából áthajóztunk a Nap-szigetre. Hiba volt. Van egy másik elméletem is. A Nap-sziget-turizmust azért találta ki egy észak-amerikai agy, hogy a turistáktól pénzt csikarjanak ki. A jenki is jól jár, és a helyiek is jól járnak.

2017. május 5., péntek 09:38

Ha Peru délnyugati részén megkérdezed egy szállodában, van-e wifijük, úgy tesznek, mintha nem értenék, s rávágják, hogy van. Nincs. Az agua caliente azt jelenti: ha a nap felmelegíti a vizet, akkor lesz. A bennszülöttek szerint Angi hasonlít Ingrid Bergmanra.

Oldalak

Feliratkozás világ csatornájára