Városkép

2017. augusztus 11., péntek 00:39

Szlovákia legkellemesebb klímájú városának tudni Párkányt, a csodálatos természeti környezetben fekvő kistérségi központot. Ahol sok minden emlékeztet az idegenforgalomra, és ahol a mostani városvezetés távlatokban gondolkodva egy kellemes, biztonságos, gazdag, magas színvonalú szolgáltatásokat kínáló települést, dinamikus kulturális és társadalmi életet élő polgárokkal teli várost képzel el.

 

2017. június 2., péntek 00:32

Van egy városka a Sajó völgyében. Történelme messzi korokba nyúlik vissza, s hol szebb, hol szomorúbb időket élt, hol fejlődésnek indult, hol meg stagnált. Jelene most reményteljes és biztató, jövőképe pedig vonzó, az ott megindult fejlődés példa lehet a hozzá hasonló kisvárosoknak.

 

2016. augusztus 4., csütörtök 22:19

Bős neve a közelmúltban, főleg tavaly nyáron leginkább a migránstémával kapcsolatban szerepelt a hazai sajtóban. Az egykor a vízerőmű építőinek szállást, jelenleg pedig a Szlovák Műszaki Egyetemnek otthont adó panelházakba tavaly – a helyiek tiltakozása és egy elutasító népszavazás ellenére – a szlovák kormány Ausztriából átvett menekülteket telepített.

 

2015. november 5., csütörtök 23:19

Nagykapos az Ung-vidék gazdasági és kulturális központja volt egykor. A most a Nagymihályi járáshoz tartozó volt mezőváros közel tízezer fős lakosságának több mint 60 százaléka magyar nemzetiségű.

2015. augusztus 20., csütörtök 22:43

Fülek egykor a Kovosmalt vállalatról és várromjáról volt híres. Előbbinek a helyét egy földinduláshoz hasonló változás után más ipari létesítmények vették át, utóbbi pedig romhalmazból ismét várrá változott.

2015. augusztus 13., csütörtök 10:31
A városról készült riport a Vasárnap 33. számában jelent meg!
2015. augusztus 7., péntek 01:26

Ógyalla nevét hallva az emberek nagy részének először a híres Aranyfácán sör jut az eszébe. Nem véletlenül, a cégtulajdonos holland Heineken sokat költ a reklámra.

 

2015. július 16., csütörtök 22:37

Iparváros, egyetemi város, kőszínháza, galériája van, pezsgő sportélet jellemzi. Igen, Komáromról beszélünk, pontosabban Révkomáromról. Amely évekig volt hangos a politikai csatazajtól.

2015. május 7., csütörtök 22:21

Aki végigmegy Nagymegyer utcáin, annak óhatatlanul eszébe jut a kérdés, hogy faluban jár-e, vagy városban. Jelenlegi, 8600-as lélekszámát tekintve valóban város a honfoglaló megyer törzsről elnevezett település, amelyet a tatárjárás után 1268-ban villa Meger néven említenek. 1460-ban Hunyadi Mátyástól vásártartási, pallos- és önkormányzati jogot kapott.

Feliratkozás Városkép csatornájára