Szászi Zoltán

2017. június 22., csütörtök 22:31

Négy év múlva első írásos emléke keletkezésének 800. évfordulójára emlékezik a település, ami országos viszonylatban is ritkaságszámba menő esemény lesz! Jánosinak, a Rima partján lévő községnek gazdag a múltja, és van jövőképe.

2017. június 16., péntek 00:18

Életét évszázadok óta a kő, a fa, a papírgyár s a vasút határozta meg. Ma egyformán kiemelt gondot fordít hagyományainak ápolására és a jövő nemzedékek oktatására, nevelésére, művelődésére. A mai Gömörhorka területén egykor két falucska állott.

 

2017. június 9., péntek 01:25

A folyóvizek által formált szinte már bukolikus táj, az Ung-vidék egyik legnépesebb nagyközsége Csicser. Lakosainak több mint 90 százaléka magyarnak vallja magát. Egy, a fővárostól és a nagyvárosoktól távoli, mégis életerős, fejlődő településre invitáljuk az olvasót.

2017. június 2., péntek 00:37

Személyeskedem. Magammal. Ugye ez megengedhető? Hiába tört rám a tavasz, csak végig kell járnom szokásos stációimat, de nem úgy van az, mint a régi reklámban, hogy hív a vasút, vár a MÁV. Itt szól a doki, vár a rákosztály. Meg lehet szokni. Csak egészség legyen. Meg térerő. Vagy ahogy orvos barátom mondja, csak egészség legyen, meg beteg!

2017. június 2., péntek 00:32

Van egy városka a Sajó völgyében. Történelme messzi korokba nyúlik vissza, s hol szebb, hol szomorúbb időket élt, hol fejlődésnek indult, hol meg stagnált. Jelene most reményteljes és biztató, jövőképe pedig vonzó, az ott megindult fejlődés példa lehet a hozzá hasonló kisvárosoknak.

 

2017. március 30., csütörtök 23:45

Nem a kinti hidegtől vacogok, azt ismerem, tudom, el lehet vele bánni, okosan, rétegesen öltözve, szépen felkészülve. Az a kinti hideg idén csak jót tett, végre volt egy kis hó, végre csúszkálni, korcsolyázni való jég, végre remélhetőleg egy csomó nyavalya kifagyott, kártékony rovar hordája megritkult.

2016. december 30., péntek 00:22

Csak semmi riadalom, ez nem egy a „hogyan legyünk sikeresek és gazdagok gyorsan” írások közül, ez csak a szegény ember vízzel főz, álmát is maga találja ki magának egyik lehetséges története. Karácsony előtt. Ilyenkor kell álmodni. Hátha teljesül!

2016. november 24., csütörtök 22:16

Ha van egy kisvárosban egy-egy élő emlékezetnek számító, tősgyökeres polgár, azt illik megbecsülni. Tornalján ilyen Kiss György okleveles kertészmérnök. Ő még tudja, melyik a legidősebb diófa a városban, hol volt a Pletykahíd, miért Fehér Ló az egykori szálló neve.

2016. november 11., péntek 01:37

Ritkaság, hogy egy fiatal orvos nem nyugat felé kacsingat, hanem az ország egyik leghátrányosabb régiójába jön dolgozni. A többszörösen kitüntetett, csallóközkürti Gányovics Attila mentőorvos jól érzi magát Gömörben.

2016. október 7., péntek 01:32

Idejében szólnom kell az idén nyáron frissen megismert zeneszerzőnek, nézze csak meg, amit én láttam, olvassa már le, az öt villanydrótra fecskékből kirakott fekete ritmikus sorok nem magának a múlásnak, az ősznek valami isteni szimfóniáját kottázták-e le? Mert igen, mert itt az idő. Elmenni délnek.

Oldalak

Feliratkozás Szászi Zoltán csatornájára