Koller Péter

2017. augusztus 17., csütörtök 22:05

A tanárok, politikusok, szüleink hozzászoktattak ahhoz a gyakori elképzeléshez, hogy a határozottság a „nagy emberek” erénye. A legtöbben úgy gondolják, olyankor tudnak mások előtt hősként tetszelegni, ha megrendíthetetlen állításokkal, a világ dolgairól alkotott határozott véleménnyel állnak ki.

2017. augusztus 11., péntek 00:33

Az alábbi gondolatok nem szépségápolási tanácsok, ám segítségükkel könnyebb lesz eldönteni a legegyszerűbb kérdéseket is. Gondolkodásunk két beidegződése befolyásolja azt, hogyan keressük a válaszokat. Az első bárki számára ismerős lehet.

2017. augusztus 3., csütörtök 23:51

Más érdekében áldozatot hozni nemes dolog. A világ különleges hősként tekint az ilyen emberekre, így az önjelölt mártírok olyankor is előbukkannak, amikor az már nem jó sem nekik, sem annak, akiért áldozatot hoznak. Mielőtt elkezdenénk másokra mutogatni, érdemes megnézni, mi mikor áldozzuk fel magunkat úgy, hogy valójában nem kellene.

2017. július 28., péntek 08:00

Jó esetben természetes, hogy ha váratlanul kapunk valamit, megköszönjük. Ennek ellenére van valami, amit nem szoktunk megköszönni, pedig érdemes lenne. Eszedbe jut, mi az?

2017. július 27., csütörtök 22:21

Jó esetben természetes, hogy ha váratlanul kapunk valamit, megköszönjük. Ennek ellenére van valami, amit nem szoktunk megköszönni, pedig érdemes lenne. Eszedbe jut, mi az?

2017. július 24., hétfő 15:02

Több az antenna, drágábbak a berendezések, sokszor mégsem tudjuk ezzel megoldani a gyenge wifi-vétel problémáját. Adunk egy olyan tippet, amivel nem kell lecserélni még drágábbra a wifi-routert, mégis gyorsabb lesz az internet a notebookon.

2017. július 24., hétfő 14:36

Tévképzeteink közül talán az a legnagyobb, amellyel az ember a világ tetejére szeretné képzelni magát. Ámulunk azon, hogy egyre nagyobb problémákba ütközünk, és a mindennapi gondok megoldásának keresése során is csak értetlenül nézünk, mi miért történik.

2017. július 14., péntek 17:20

Azt mondják, ha jól akarsz dönteni, hallgass a szívedre, figyelj a belső hangra, engedj a megérzéseidnek. Ez egy fontos igazság, ami csodálatosan segíti az ember életét. Vannak azonban olyanok is, akik a megérzések világát olyannyira túlbonyolítják, hogy megfosztják magukat a valódi intuíciók csodájától.

2017. július 7., péntek 00:33

Számtalan mondásunk van veszteség esetére. Az általunk birtokolt tárgyak, emberek egy napon kivonulnak az életünkből. A veszteség okozta fájdalmat enyhítik a vigasztaló mondások: „mindennek vége lesz egyszer”, „amikor egy ajtó becsukódik, kinyílik egy másik” és hasonlók.

2017. június 30., péntek 15:39

Kell a pénz vagy nem? Sok kell belőle vagy kevés? Az emberek a pénzt érintő kérdésekre leginkább úgy válaszolnak, hogy az nem fontos. Sőt, azt mondják, a szeretet, az egészség fontosabb. Amikor kenyértörésre kerül a sor, és adni kellene másoknak, a legtöbben meggondolják magukat.

Oldalak

Feliratkozás Koller Péter csatornájára