Cs. Liszka Györgyi főszerkesztő

2017. augusztus 11., péntek 00:30

Mint a pálma. Teher alatt. Már amelyik, ugye, akárcsak a nő. … erős, bátor, és ha felismeri a maga küldetését, mindenre képes és alkalmas, amiként szólt a múlt heti Szabó Magda-idézet is. A következő élményem nő kontra férfi témában egy munkaebéden szereztem, melyen 6 : 1 arányban vettek részt hölgyek : urak.

2017. augusztus 3., csütörtök 23:48

Minden nő, ami az elvárásaink növekedésével függ össze, miért éppen ez ne nőne. Keresd a nőt! A nő is nő, de valahogy nem boldogabb. A napokban egy kiragadott Szabó Magda-idézettel bombázott a háló: A nő erős, bátor, és ha felismeri a maga küldetését, mindenre képes és alkalmas.

2017. július 27., csütörtök 22:20

„A kutya még nem ember, de már nem is egyszerűen egy állat. A kutyát az ember kiragadta az állatvilágból, itt-ott igazított rajta, és most megdöbbenve észlelnie kell, hogy egyben s másban rá hasonlít.”

2017. július 14., péntek 11:30

Érdekes levelet tett le múlt héten asztalomra a Helga. A borítékon (kopertán) az én nevem szerepelt, ami így önmagában nem volna érdekes, naponta kapok több ilyet, hanem rögtön alatta egy másik név is – nem fogják elhinni –, a lányomé.

2017. július 14., péntek 08:00

Érdekes levelet tett le múlt héten asztalomra a Helga. A borítékon (kopertán) az én nevem szerepelt, ami így önmagában nem volna érdekes, naponta kapok több ilyet, hanem rögtön alatta egy másik név is – nem fogják elhinni –, a lányomé. Hogy micsoda?, ragadtam ki rögtön a kupacból ezt az egyet. 

2017. június 30., péntek 15:36

A mindennemű egyenjogúság alkotmányos szinteken is deklarált létjogosultsága ellenére, a köztudatban és a köz viselkedésében, szokásaiban sok minden hagy kívánnivalót maga után. Nem akarok ünneprontó lenni, úgyhogy most nem rángatnám elő a családon belüli erőszak, a nők bántalmazásának, ...

2017. június 22., csütörtök 22:25

Tudják, az a fekete-fehér halszerű szimbólum, mely a kettősség egységét képviseli, pontosabban azt, hogy a plusz és a mínusz együtt adják a kiindulópontot. Megnéztem, mit ír róla a Wikipédia, és csak most tudtam meg, hogy eredetileg ez nem is fekete-fehér, hanem kék-piros, a víz és a tűz, lent és fönt mintájára.

2017. június 16., péntek 00:11

Nem is tudom, micsoda vonta el. S hogy elvonta-e, vagy inkább ráterelte. A lényeg, hogy amióta a TV Okóban olvastam a Varga Anikóval készült interjút, azon kapom magam, hogy vagy vele, vagy a főszerkesztővel beszélgetek, néha félhangosan is.

2017. június 9., péntek 01:01

Miért nő a fű, hogyha majd leszárad? Miért szárad le, hogyha újra nő? Vagyis hát ezt nem is én kérdezem, hanem Babits Mihály? Miért van az, hogy amióta az emberi emlékezet, azóta ugyanazok a meghatározó kérdések merülnek fel újra meg újra?

2017. június 2., péntek 00:20

Ez a nem minden arany, ami fénylik prózaibb magyarázata. Mert hovatovább ami eleve nem arany, már az sem annak látszik, ami. Nem akarok én rákattanni megint az elszabadult virtuális világ hírcsapdáinak, manipulatív gyakorlatának kifigurázására, a közösségi hálóval kapcsolatos észrevételeimet, csalódásaimat már többször, még folytatásokban is megírtam, no de azért mégis.

Oldalak

Feliratkozás Cs. Liszka Györgyi főszerkesztő csatornájára